El futur de les infraestructures a l’Atenció Primària i Comunitària

07/06/2024

El passat 22 de maig, la Societat Catalana de Gestió Sanitària (SCGS) va organitzar una sessió dedicada a parlar sobre el futur de les infraestructures a l’Atenció Primària i Comunitària (APiC). L’evolució de les infraestructures és crucial per millorar la prestació dels serveis de salut, respondre als reptes emergents i proporcionar una atenció més eficient i centrada en el pacient. Les infraestructures físiques condicionen com es realitza l’educació i formació, la prevenció i salut comunitària, i la col·laboració interprofessional. Quan parlem d’infrastructures, parlem també de tecnologies de la informació i comunicació, finançament i sostenibilitat econòmica i mediambiental.

Per tal de facilitar la resposta dels serveis davant dels canvis demogràfics i socials de les persones a que van dirigides les nostres intervencions, es requereix una visió integral que consideri les necessitats actuals i futures de la població, així com la incorporació o adequació d’espais, tecnologies i pràctiques que millorin l’efectivitat i l’eficiència dels serveis de salut.

Per discutir sobre el futur de les infraestructures a l’APiC es va comptar amb tres ponències presentades per Xavier Bayona i moderades per Alba Brugués, vocals ambdós de la Junta directiva de la SCGS. Compartim amb vosaltres les seves presentacions:

Comparteix: