Antenes d’innovació i difusió de política i gestió sanitària

20/03/2023

Durant l’any 2022, el Centre de Recerca d’Economia i Salut de la Universitat Pompeu Fabra (CRES-UPF) ha llançat el projecte “Antenes d’Innovació i Difusió en Política i Gestió Sanitària”. És un recull de resums i comentaris de publicacions acadèmiques recents realitzats pels membres d’un comitè d’experts associats al CRES-UPF que es difonen trimestralment.

Coordinats per Guillem López-Casasnovas, director del CRES, aquest comitè (o think tank) el formen Antoni Gilabert, director de l’àrea d’Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya; Pere Ibern, investigador principal del CRES; Mireia Jofre-Bonet, directora de recerca i educació de l’Office of Health Economics (OHE); i Salvador Peiró, membre de l’àrea de Recerca en Serveis de Salut i Farmacoepidemiologia de FISABIO – Salut Pública. Després de la separació inicial de publicacions duta a terme per Irene Oliva, investigadora associada al CRES, els membres del comitè han realitzat els seus comentaris i resums, sintetitzats a cada edició amb una publicació Editorial.

Tres entregues: fixació de preus, resultats i recursos

A finals de febrer de 2022 es va publicar el primer lliurament de les “Antenes”, centrada en articles que tracten sobre “Indication-Based Pricing”, assignació de preus de medicaments segons la seva indicació, o temàtiques relacionades. L’editorial “Els resultats en salut: la clau de la volta de la sostenibilitat en el finançament de medicaments als SNS” va anar a càrrec d’Antoni Gelabert.

El segon lliurament es va publicar a mitjans de juny de 2022, i es titula “Outcomes Research”, ja que els papers van ser seleccionats segons la novetat i importància de la investigació en resultats sobre els quals versessin. L’editorial “Models d’estratificació poblacional de la cronicitat” el signa Salvador Peiró.

El tercer i darrer lliurament fins ara s’ha publicat el desembre del 2022, amb articles centrats en la “Utilització Eficient dels Recursos” i amb l’editorial de Salvador Peiró “El malbaratament en l’atenció de salut”. Podeu indagar els continguts d’aquests recopilatoris en aquest enllaç


Referència

Foto de Gontran Isnard en Unsplash

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *